Temperatura topnienia: 166°C Rozpuszczalność: woda 156 g/l przy 18 °C Opis fizyczny: ciało stałe Nazwa produktu: D(-)-Mannitol (USP, BP, Ph. Eur.) czysty, klasa farmaceutyczna Nazwa jakości: czysty, klasa farmaceutyczna Specyfikacja: Zawartość (obliczony…
Temperatura topnienia: 166°C Rozpuszczalność: woda 156 g/l przy 18 °C Opis fizyczny: ciało stałe Nazwa produktu: D(-)-Mannitol do analizy, ACS Nazwa jakości: do analizy, ACS Specyfikacja: Minimalna zawartość (GC): 98,0% Tożsamość: IR przechodzi test…
Mannitol (D-mannit) to organiczny związek chemiczny o wzorze cząsteczkowym C6H14O6. Jest to biały, krystaliczny cukier alkoholowy o właściwościach słodzących, stosowany głównie jako substytut cukru w produktach spożywczych oraz lekach. Może być również…
Mannitol (D-mannit) to organiczny związek chemiczny o wzorze C6H14O6, stosowany głównie jako substytut cukru w produktach spożywczych. Jest również wykorzystywany w medycynie jako lek moczopędny i przeciwobrzękowy. Bezpieczeństwo / transport: